Τιμώμενη Περιφέρεια στην «34η Φιλοξένια» η Δυτική Ελλάδα με τρεις εκδηλώσεις για τους επισκέπτες της έκθεσης

2018.07.17 @ Συνέντευξη τύπου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FILOXENIA 2018.

Με εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την τοπική πολιτιστική δημιουργία αλλά και ιδιαίτερα γνωρίσματα της περιοχής όπως η τοπική κουζίνα, συνοδεύει τη συμμετοχή της φέτος στην τουριστική έκθεση «34η Φιλοξένια» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.                                                        

Η έκθεση διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 και όπως είναι γνωστό, ύστερα από πρόταση της διοίκησης της Helexpo-ΔΕΘ, η Δυτική Ελλάδα θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια. Η δε συμμετοχή της υποστηρίζεται από την «Ολυμπία Οδό», τη «Νέα Οδό» και τη «Γέφυρα Α.Ε.».

«Η πρόταση της Helexpo-ΔΕΘ και ο διακεκριμένος ρόλος που η Δυτική Ελλάδα θα έχει φέτος στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν τα σημαντικά βήματα τουριστικής ανάπτυξης που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, χάρη στις συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Προσθέτοντας ότι «η Δυτική Ελλάδα εξελίσσεται, πλέον, σε δυναμικό τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο, γεγονός που αποδίδεται στη συστηματική προβολή της σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στη διαμόρφωση μιας διακριτής τουριστικής ταυτότητας αλλά και στην αναβάθμιση των βασικών της υποδομών».

Κάθε χρόνο από τα περίπτερα της έκθεσης «Φιλοξένια» περνούν περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες και διοργανώνονται περίπου 4.000 επαγγελματικές συναντήσεις. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται στελέχη μεγάλων τουριστικών οργανισμών, εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτορείων και επαγγελματίες του τουρισμού απ’ όλη την Ευρώπη.

«Φέτος, εξαιτίας της συμμετοχής μας ως τιμώμενης Περιφέρειας, έχουμε την ευκαιρία να προβάλλουμε όχι μόνο την ιστορική κληρονομιά και το φυσικό κάλλος της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και πλευρές που φωτίζουν την πολιτιστική δημιουργία της περιοχής μας», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 14.30, στους χώρους της έκθεσης θα φιλοξενηθεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Το μυστικό τραγούδι του βουνού». Ένα μουσικό πολυθεματικό παραμύθι με ήχο και φως, σε σκηνοθεσία και μουσική του Γιώργου Βούκανου, που το καλοκαίρι παρουσιάστηκε στο Κάστρο Χλεμούτσι στην Ηλεία.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 13.00, έχει προγραμματιστεί συναυλία από την Ορχήστρα Νυχτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, ενώ την ίδια μέρα, στις 15.00, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου ετοιμάζει ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event για τους επισκέπτες της έκθεσης.

«Είμαστε βέβαιοι ότι τα οφέλη που θα προκύψουν απ’ τη φετινή συμμετοχή μας στην τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης θα αποτυπωθούν τους επόμενους μήνες σε νέα αύξηση του ρεύματος επισκεπτών προς την περιοχή μας», τόνισε ο κ. Καρπέτας.