Τα Οινοξένεια έδωσαν το “παρών” στο PeloponneseWine Festival στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Η κύρια εκδήλωση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα, το Peloponnese Wine Festival, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 45 Οινοποιείων από την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) καθώς και τη συμμετοχή του θεσμού «Οινοξένεια – τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας».

Μέσα σε έναν πολύ ξεχωριστό χώρο με μοναδική αρχιτεκτονική και αισθητική που φιλοξενεί ιστορικά εκθέματα από την μηχανοκίνητη ιστορία, ξεδιπλώθηκε ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό, που κατέκλυσε το χώρο, να γνωρίσει από κοντά τους οινοποιούς της Πελοποννήσου και να γευτεί τα κρασιά τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε παράλληλα Masterclass με τίτλο “New Age Πελοπόννησος: Ζυμώσεις, τάσεις, νέες ιδέες” από τον Γιάννη Καρακάση MW, στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το συναρπαστικό δυναμικό των ποικιλιών της Πελοποννήσου και τους πειραματισμούς στο αμπέλι και την οινοποίηση που θα οδηγήσουν στη νέα εποχή του κρασιού για την περιοχή.

Ο θεσμός «Οινοξένεια – τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας» φιλοξενήθηκε στο χώρο της εκδήλωσης προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Τα φετινά Οινοξένεια θα πραγματοποιηθούν για 7ησυνεχόμενη χρονιά και πλέον έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση του οινόφιλου κοινού και όχι μόνο, αποτελώντας ένα παράδειγμα συνέργειας μεταξύ επαγγελματιών και τοπικής αυτοδιοίκησης που προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιγιάλειας. Από το standτων Οινοξενείων πέρασε πλήθος κόσμου αλλά και θεσμικοί παράγοντες όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Ξανθάκος που ενημερώθηκε εκτενώς για το θεσμό ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΝΟΑΠ κ. Αρίστος Σπανός που ήταν υπεύθυνος της εκδήλωσης.

Δυναμική παρουσία έδωσαν και τα Οινοποιεία της Αιγιάλειας με τη συμμετοχή της Εδανός Οινοποιητική, Αμπελώνες Ρίρα, Cavino, Αχαιών Οινοποιητική, Οινοποιείο Ρούβαλη, Τετράμυθος και Οινοποιείο  Κιντώνη ενώ στο stand των Οινοξενείων φιλοξενήθηκαν οίνοι από όλα τα οινοποιεία του δικτύου Οινοξένεια με επιπλέον το Οινοποιείο Κροκιδά και Κανακάρη και Καρανικόλα που δε συμμετείχαν στην εκδήλωση.