ΣΥΡΙΖΑ: Πραγματοποιήθηκε στις 29/10 στην Πάτρα η 4η συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε στις 29/10 στην Πάτρα η 4η συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη με κεντρικό θέμα τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην σύσκεψη υπήρξε ευρεία συμφωνία στο πολιτικό σχέδιο της Κεντρικής Επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα τονίστηκε ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενδυνάμωση της κουλτούρας των συνεργασιών και προωθεί δημοκρατικές και προγραμματικές συγκλίσεις. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, βασική επιδίωξη είναι η συγκρότηση ευρύτατων συνδυασμών νίκης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας με καθαρούς πολιτικούς όρους και αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας επαναβεβαιώθηκε πως οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να συνεργαστούν στη βάση συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών προτάσεων και κατευθύνσεων με την παράταξη του σημερινού Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Επίσης τονίστηκε ιδιαίτερα ότι μπροστά στις δύο επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών ο ρόλος του κόμματός μας είναι καταλυτικός και καθοριστικός στην προσπάθεια συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου απέναντι στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς.