Στο Κολυμβητήριο Αιγίου πιλοτικό πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές Δημοτικού

Το Κολυµβητήριο στο Αίγιο, έχει κλέψει τις εντυπώσεις και η δηµοτική αρχή επικεντρώνεται και  στην περαιτέρω λειτουργία του.

Συγκεκριµένα επεκτείνεται η χρήση του Κολυµβητηρίου και το Νοέµβριο, αφού εντάχθηκε η συµµετοχή του σε πιλοτικό πρόγραµµα. Το πρόγραµµα αυτό αφορά µαθητές Α/θµιας Εκπ/σης Γ΄και ∆΄ τάξης του δηµοτικού και θα αποτελείται από δέκα µαθήµατα από δύο ώρες.

Η ευχάριστη είδηση ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΝΠ∆∆ Στράτο Βαρδάκη σχετικά µε την αξιοποίηση του χώρου. Έτσι λοιπόν µε απόφαση του υπουργείου Παιδείας, θα υλοποιηθεί πιλοτικά σε Γ’ και ∆’ τάξη ∆ηµοτικών Σχολείων του Αιγίου, πρόγραµµα κολύµβησης, στο πλαίσιο του µαθήµατος της γυµναστικής. Ο δήµος, καλύπτοντας την προϋπόθεση της ύπαρξης πισίνας στο Ανοικτό Κολυµβητήριο της πόλης, µε ενέργειές του εξασφάλισε τη σχετική άδεια. Το πρόγραµµα αποτελείται από 10 µαθήµατα, σε κάθε εκπαιδευτικό 2ωρο θα συµµετέχει 1 τµήµα σχολικής µονάδας.

Επίσης το πρόγραµµα θα περιλαµβάνει τη µετάβαση των µαθητών από το σχολείο στο Κολυµβητήριο µε τη συµµετοχή δύο εκπαιδευτικών εκ των οποίων ο ένας θα είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Η επιλογή των σχολικών µονάδων που θα συµµετέσχουν θα είναι κατά προτεραιότητα, πρώτα οι όµορες στο Κολυµβητήριο σχολικές µονάδες και µετά οι πιο αποµακρυσµένες.

Αυτές τις ηµέρες στρώθηκε και ο χλοοτάπητας, ενώ λειτουργεί το γήπεδο τένις και αναµένεται η λειτουργία και του χώρου του ποδοσφαίρου. Αναµφισβήτητα η περιοχή µετατρέπεται σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

 

Εκδήλωση στο Κολυµβητήριο µε αφορµή  τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Την π. εβδοµάδα βρέθηκε στο Αίγιο ο Υφυπουργός Αθλητισµού Γιώργος Βασιλειάδης µαζί µε την οργανωτική επιτροπή Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Πάτρα τον Αύγουστο του 2019.

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στο Αίγιο επισκέφθηκαν και το Κολυµβητήριο Αιγίου, συνοδευόµενοι από το ∆ήµαρχο Αιγιάλειας κ. Θαν. Παναγόπουλο και τον Πρόεδρο του ΝΠ∆∆ κ. Στράτο Βαρδάκη , όπου εντυπωσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις και ο υφυπουργός ζήτησε να µελετηθεί ένα ενδεχόµενο διεξαγωγής κάποιας εκδήλωσης στο Κολυµβητήριο κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

 

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”