Στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Για τη συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Νοτιοδυτικής Ελλάδας στο 12ο Deaf Champions League Κωφών (Ποδοσφαίρου Κωφών) που θα διεξαχθεί στην Αγγλία τον Απρίλιο του 2019 ενημέρωσαν σήμερα Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα τα μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου.

Όπως εξήγησαν η Ομάδα Ποδοσφαίρου Κωφών της Πάτρας ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος το 2018 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών και για πρώτη φορά πήρε το «διαβατήριο» για το Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί το Champions League Κωφών στο άθλημα Ποδοσφαίρου Ανδρών από 15 έως 20 Απριλίου 2019.

«Σεβόμενοι την ισότητα στα δικαιώματα όλων των πολιτών είμαστε δίπλα σας. Ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο της δραστηριότητα των Αθλητικών Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο αθλητισμός αποτελεί εκπαιδευτικό εργαλείο ενσωμάτωσης στην κοινωνία, ενώ η άσκηση συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς και στην ανέλιξη των φυσικών, πνευματικών και ηθικών δυνάμεών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και συνεχάρη τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών Νοτιοδυτικής Ελλάδας για τη διάκριση που πέτυχε.

Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε στην αντιπροσωπεία ότι πρόσφατα υπέγραψε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εδραιώνοντας μια συνεργασία που αποβλέπει στη διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Δυτική Ελλάδα και μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής για την υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους, στην επαφή τους με τον αθλητισμό.

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Νοτιοδυτικής Ελλάδας Ανδρέας Μαντέλης, ο υπεύθυνος οικονομίας του Συλλόγου Ανδρέας Λυκάκης και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της αποστολής Χαράλαμπος Μαντέλης.