ΣΟΚ: Παρέλαση gay στη Θεσσαλονίκη την ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων!

Κάτι δεν πάει καλά στην πόλη του Γιάννη Μπουτάρη – Στις   19 Μαΐου 2018, ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης παραχώρησε την πόλη για εκδηλώσεις του 2ου αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride!!!

Για να καταλάβετε το μέγεθος της ιεροσυλίας, την ημέρα που όλη η πόλη βρισκόταν  επί ποδός για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου 1919), τις ίδιες ημέρες έγινε και η εκδήλωση των Τούρκων για το «Έτος Τροίας», αλλά και οι εκδηλώσεις της gay κοινότητας!

 Και είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς: Τί σκοπούς εξυπηρετεί ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης;

Η κεντρική παρέλαση – συγκέντρωση των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων έγινε το Σάββατο 19 Μαΐου στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου θα στηθούν και τα σχετικά περίπτερα.

H προσυγκέντρωση για την Πολύχρωμη Πορεία του Σαββάτου ξεκίνησε στις 13.30 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας με ΛΟΑΤΚΙΑ+ Party και Drag Show στη Σχολή Θετικών Επιστημών, απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς.

Και το ερώτημα είναι; Τυχαίο; Πως δόθηκε άδεια για κάτι τέτοιο;

Δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού στην Ιστορία αυτου του τόπου; 

Από την άλλη βεβαίως οι Πόντιοι είναι αποφασισμένοι να στείλουν το μήνυμα τους. Ήδη, οι εκδηλώσεις που έγιναν ήταν  εντυπωσιακές και αποδεικνύουν πώς η φλόγα δεν σβήνει ποτέ. Έτσι, σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, όπου όλα έδειχναν ότι ο πόνος και ο θρήνος φωλιάζουν ακόμα και σήμερα στην καρδιά του ελληνισμού για τον ξεριζωμό από τον Πόντο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» την Κυριακή 13 Μαΐου, στην Πλατεία «19ης Μαΐου».

Ζιπκαλήδες και ζουπουνοφόρες, κρατώντας περήφανα τα λάβαρα και με αναμμένες δάδες, διέσχισαν τους δρόμους της Αγίας Βαρβάρας στο ρυθμό που έδιναν τα νταούλια. Όταν έφτασαν στην πλατεία, στο μνημείο Αγώνων και Θυσιών του Ποντιακού Ελληνισμού, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων.

Στη συνέχεια η πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Σοφία Σαββίδου ανέβηκε στο βήμα και ξετύλιξε όλα τα γεγονότα που σηματοδότησαν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, υπό τους ήχους της λύρας του Σταύρου Σαββίδη. Τα πολυάριθμα τμήματα του σωματείου μετέφεραν τους παρευρισκόμενους στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από μια μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια μνήμης, μαρτυρίες, απαγγελίες και αναπαράσταση της «λευκής πορείας». Αποκορύφωμα ήταν ένα δρώμενο αφιερωμένο στην Πόντια μάνα.

Σείστηκε η σκηνή και ρίγη διαπέρασαν τους θεατές με τη συγκλονιστική ερμηνεία του ηθοποιού Τάκη Βαμβακίδη, ο οποίος με τη βοήθεια και άλλων καλλιτεχνών ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Ρίτσου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πυρριχιστές όλων των ηλικιών να χορεύουν σέρρα.

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/story/885940/sok-parelasi-gay-sti-thessaloniki-tin-imera-genoktonias-ton-pontion#ixzz5G0ynslyl