Πλειστηριασμοί: Ένας τραυματίας από τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

Ένας τραυματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μεταξύ ΜΑΤ και μελών της ομάδας «Δεν πληρώνω» κατά την πρώτη ημέρα επανέναρξης των πλειστηριασμών.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικώνσε κλειστό χώρο, καθώς τα επεισόδια σημειώθηκαν στην αίθουσα 7.

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο χώρο ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν αρχικά συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του Ειρηνοδικείου.

Το ΠΑΜΕ είχε προαναγγείλει παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ειρηνοδικεία:

  •  Αθήνας, Κυρίλλου Λουκάρεως 14
  •  Πειραιά, Νικήτα 12
  •  Νίκαιας, Ερμού 6 & Π. Τσαλδάρη.

 

Εξάλλου, επεισόδια μεταξύ MΑΤ και μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν το μεσημέριέξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επί της Αριστοτέλους.

Όπως μεταδίδει το voria.gr, διαδηλωτές ζήτησαν αρχικά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και στη συνέχεια άρχισαν να σπρώχνουν τους άνδρες των ΜΑΤ, προσπαθώντας να εισέλθουν στο κτήριο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν απωθώντας τουςμε τις ασπίδεςκαι σημειώθηκε συμπλοκή με σωματική βία μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Τελικά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να μπουν στο κτήριο και κινήθηκαν προς την Τσιμισκή.

Νέα ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο γραφείο της συμβολαιογράφου Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά και τα ΜΑΤ επίσης τους απώθησαν.

Τα μέλη του Συντονισμού πραγματοποιούν πορεία κατά των πλειστηριασμών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο ΥΜΑΘ όπου φώναζαν συνθήματα και ανήρτησαν αφίσες στην είσοδο του υπουργείου.