Πάρκο των Χριστουγέννων Αιγίου: Φέτος τα παιδιά θα γράψουν το δικό τους παραμύθι!

Φέτος το Πάρκο των Χριστουγέννων έχει σαν θέμα το παραμύθι «Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό» στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες! Μέσα στις δεκάδες εκπλήξεις που θα συναντήσει κανείς στο Πάρκο, μια ξεχωριστή δράση «κλέβει την παράσταση» που αφορά τους μικρούς φίλους που θα το επισκεφθούν, μιας και θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν το δικό τους παραμύθι, που θα ζωντανέψει την επόμενη χρονιά!

Πρόκειται για μια ιδέα του συγγραφέα του φετινού παραμυθιού, Βαγγέλη Ηλιόπουλου, η οποία θα πάρει σάρκα και οστά στο «Σπίτι των Παραμυθιών», όπου τα παιδιά θα γράφουν τα δικά τους παραμύθια και τα καλύτερα από αυτά θα αποτελέσουν το θέμα της επόμενης χρονιάς για το Πάρκο των Χριστουγέννων! Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει προετοιμάσει την αρχή 12 παραμυθιών, από τα οποία τα παιδιά θα συνεχίσουν την ιστορία με το δικό τους τρόπο και έτσι από θεατές θα γίνουν δημιουργοί!

Πιο συγκεκριμένα, παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και οι μαθητές δημοτικού, καλούνται να επιστρατεύσουν την φαντασία τους και να γράψουν ένα νέο παραμύθι με μόνο απαιτούμενο μολύβια, γόμες αλλά και το ταλέντο τους!

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Άγιος Βασίλης. Πριν ξεκινήσει να φτιάχνει και να μοιράζει τα δώρα άνοιξε τα γράμματα των παιδιών. Ένα γράμμα δεν έγραφε τίποτα. Το χαρτί ήταν λευκό. Παραξενεύτηκε ο Άγιος Βασίλης. «Μα δεν μου έγραψε ούτε μια λέξη;» αναρωτήθηκε κι αποφάσισε να βρει αυτό το παιδί. Πώς θα το έβρισκε δεν ήξερε όταν…»

Η συνέχεια από αυτό και άλλα 11 παραμύθια θα δοθεί από τα παιδιά στο «Σπίτι των Παραμυθιών»!

Δικαίωμα συμμετοχής:

-Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας (λένε το παραμύθι και το γράφει κάποιος μεγαλύτερος).

-Παιδιά Δημοτικού ( το γράφουν μόνα τους).

Τις ιστορίες που θα ξεχωρίσουν, θα επιλέξει ομάδα εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Το Πάρκο των Χριστουγέννων θα παραμείνει ανοιχτό από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου με ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ.

 

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

Μαρία Παπαχριστοπούλου