Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος τιμήθηκε για το ποιμαντικό του έργο

Είναι γνωστό πως η αξία τού ποιμαντικού έργου τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης από την τοπική κοινωνία, με συνέπεια πολλοί να είναι οι σύλλογοι και οι φορείς που είτε τον έχουν ήδη τιμήσει είτε έχουν εκφράσει την επιθυμία να προβούν στο μέλλον σε μία αντίστοιχη ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό και μέσα σε μία μόλις εβδομάδα (27 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου) ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έγινε αποδέκτης της αγάπης και του σεβασμού προς το πρόσωπό του λαμβάνοντας δύο τιμητικές διακρίσεις και συγκεκριμένα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Τεμένης και από το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου.

Η αρχή έγινε την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, οπότε και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τεμένης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.

Αμέσως μετά, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο απένειμε τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο για την προσφορά του στην αναγνώριση και καθιέρωση τού εορτασμού της συγκεκριμένης τοπικής εορτής.

Επίσης, την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέστη στην κεντρική εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων Ναυτοπροσκοπισμού στην Αιγιάλεια, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου και περιελάμβανε φωτογραφική έκθεση.

Στην έναρξη της εκδήλωσης οι υπεύθυνοι του τοπικού Συστήματος Ναυτοπροσκόπων τίμησαν τον Σεβασμιώτατο για την ποιμαντική, πνευματική, εθνική και πολιτιστική προσφορά του κατά τη διάρκεια της 40ετούς ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολή μας.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ