Ο «Έρανος της Αγάπης» στην Αιγιάλεια

Όλοι µαζί να βοηθήσουµε για να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αναµφισβήτητα πρωτοστατεί στο πολύπλευρο και φιλάνθρωπο έργο της προς το συνάνθρωπο.

Παρά τα µειωµένα έσοδα και τους µειωµένους πόρους της, η Εκκλησία στέκεται «φάρος αγάπης και ελπίδας» µέσω των τριών ιδρυµάτων της δύο στα Καλάβρυτα και ένα στο Αίγιο, µε το «Στέκι της Αγάπης» προσφέροντας γεύµα σε 50 και άνω µοναχικά άτοµα, µη έχοντα προς το ζην. Επίσης και στο «Κελάρι της Αγάπης»  προσφέρονται κάθε µήνα τρόφιµα και είδη ρουχισµού, σε 300 και άνω οικογένειες της επαρχίας µας.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι από Γενάρη έως και Οκτώβρη του 2018 οι παροχές της Ιεράς Μητρόπολης ξεπέρασαν τα 2 εκ. Ευρώ. Ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης κ. Αµβρόσιος αναφέρει:

– «∆υστυχώς λόγω οικονοµικής δυσπραγίας, η καθηµερινή βοήθεια σε όσους ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας έχει περιοριστεί. Γι’ αυτό σας παρακαλούµε όσο δύνασθε ανταποκριθείτε στον έρανον αυτόν, ώστε να βοηθήσουµε τις Άγιες αυτές ηµέρες όσο το δυνατόν περισσότερους.

Αδελφοί και παιδιά µου, σαν τίµιοι διαχειριστές των προσφορών σας, παρακαλούµε και ικετεύουµε να µη µας ξεχάσετε τα φετινά Χριστούγεννα. Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι ανάγκες είναι πολλές, λόγω της έντονης οικονοµικής κρίσης. Το κράτος βασικά αδιαφορεί. Η Εκκλησία είναι το καταφύγιο για βοήθεια και το στήριγµα όλων των εχόντων ανάγκη. Σεις είσθε η δύναµή µας».

Ο Έρανος θα γίνει από πόρτα σε πόρτα:

Σ’ όλη την επαρχία εκτός Αιγίου 16 ∆εκεµβρίου

Στο Αίγιο 17 ∆εκεµβρίου

Σε τράπεζες και επιχειρήσεις 18 ∆εκεµβρίου.

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”