Οι μαθητές του Λυκείου Αιγείρας προχωρούν σε κατάληψη του σχολείου την Τρίτη

Με σύνθημα “Το μέλλον του τόπου μάς ανήκει – Παίρνουμε θέση” οι μαθητές του Λυκείου Αιγείρας  με ανάρτησή τους στο fb παίρνουν θέση για το ΧΥΤΑ Αιγείρας και προχωρούν σε κατάληψη στο χώρο του σχολείου την Τρίτη, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων. Οι μαθητές αναφέρουν:

  • “Εμείς οι μαθητές του Λυκείου Αιγείρας απέχουμε από τα μαθήματά μας Τρίτη 12/2/2019 ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων στα δικαστήρια του Αιγίου κατά του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Αποτελώντας τη νέα γενιά ανησυχούμε για το μέλλον μας. Παρακολουθούμε τους πολιτικούς αντιπροσώπους να αδιαφορούν για τον τόπο που μεγάλωσαν και που θα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους. Η κατάσταση αυτή δεν συμφωνεί με την παιδεία που μας έχει δοθεί. Επομένως αποφασίζουμε, ως συνειδητοποιημένοι μαθητές, να κάνουμε κατάληψη του χώρου του Λυκείου μας, όπου έχουμε διδαχθεί να προστατεύουμε την υγεία μας.

Για αυτό το λόγο, ζητάμε το οριστικό κλείσιμο του παράνομου και ρυπογόνου ΧΥΤΑ. Ανησυχούμε για το μέλλον του τόπου μας και έχουμε το δικαίωμα να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

Οι μαθητές του Λυκείου Αιγείρας”

Η φωτογραφία είναι από τον Νοέμβριο του 17 όταν οι τότε μαθητές Λυκείου, ξημερώματα συμμετείχαν με πορεία στην έναρξη του αγώνα μας.