“Μνήμες Κατοχής 1940-1944 από το Αίγιο ως τα Καλάβρυτα” από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου

Μια μεγάλη επετειακή και ιστορική εκδήλωση που αναδεικνύει την ιστορία του τόπου μας στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Μνήμες Κατοχής 1940-1944 από το Αίγιο ως τα Καλάβρυτα» και γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗΚΕΠΑ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τα σκληρά χρόνια της Γερμανικής Κατοχής στο Αίγιο και στη γύρω περιοχή ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις δώδεκα ηλικιωμένων ανθρώπων που ανασύρουν και καταθέτουν μνήμες από την παιδική τους ηλικία. Το ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων της εποχής παρουσιάζει ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος κ. Φάνης Ζουρόπουλος, ενώ η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου θα ερμηνεύσουν σχετικά τραγούδια. Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι οι καθηγητές Παναγιώτης Βάγιας και Μαρία Παπαγεωργίου ενώ την επεξεργασία των βίντεο έκανε ο κ. Βασίλης Μανουηλίδης.

Η παρουσίαση αυτή θα γίνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στις 8 το βράδυ στον κινηματογράφο «Απόλλων», με ελεύθερη είσοδο.