Με επιτυχία η κοπή πίτας του Συλλόγου Σελιανιτίκων “Ήλιος”

Με χαρούμενη και εορταστική διάθεση την περασμένη Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος έκοψε την πίτα του στα Σελιανίτικα, στο φιλόξενο κατάστημα «Παναγιώτης», παρουσία πλήθους μελών, φίλων και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Ανδρόνικος Τσαχρίδης. Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Ρόζος, ο οποίος, αφού πρώτα χαιρέτησε και καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους, προχώρησε στον απολογισμό των πεπραγμένων του συλλόγου μέσα στο προηγούμενο έτος (σ.σ. ο ετήσιος απολογισμός είναι αναρτημένος και στην ιστοσελίδα www.selianitika.gr) και μετά μίλησε και για τους στόχους της φετεινής χρονιάς, με κύριο σημείο αναφοράς την σημαντική πρωτοβουλία στην οποία προέβη ο σύλλογος, στο πλαίσιο του νέου τοπικού προγράμμτος CCLD Leader, με την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης που αφορά στην ευρεία ανάδειξη των πολιτιστικών αποθεμάτων και της αγροδιατροφικής ταυτότητας των πρώην Δήμων Συμπολιτείας και Ερινεού.

Ακολούθησαν αντιφωνήσεις από τους υψηλούς παριστάμενους, οι οποίοι εξήραν το έργο του συλλόγου και την σημαντική του προσφορά στην τοπική κοινωνία. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελιανιτίκων Ευάγγελος Γεωργόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καλαμίδας, Νίκος Θανασούλιας, Χρήστος Γούτος (σ.σ. και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αιγιαλείας), ο τέως Αντινομάρχης Νομού Αχαΐας Στάθης Σταθακόπουλος, ο τέως Αντιδήμαρχος Αιγίου Σταύρος Λυριντζής, ο Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Αβύθου Ανδρέας Παλαιολογόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων Γιώτα Σταυροπούλου και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.

πολύ νόστιμη βασιλόπιτα ήταν προσφορά των ζαχαροπλαστείων “Δημητρίου”, ενώ το το δώρο της βασιλόπιτας ήταν ένα υπέροχο κόσμημα, ευγενική χορηγία από το κοσμηματοπωλείο του Θωμά Παγουράκη στο Αίγιο. Τυχερή της βραδιάς, που κέρδισε το φλουρί, ήταν η μικρή Άννα Παπαγιανοπούλου.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος εύχεται καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και ευημερία το νέο έτος, ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του, που παρίστανται στην κοπή της βασιλόπιτάς του, τους χορηγούς, τα ζαχαροπλαστεία “Δημητρίου” και το κατάστημα κοσμημάτων του Θωμά Παγουράκη, καθώς και τον Νίκο Παπαγιανόπουλο για την εθελοντική του συνεισφορά με την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.