Κοσμοσυρροή στο Επισκοπείο για τα ονομαστήρια του Σεβασμιοτάτου κ. Αμβροσίου

Την Παρασκευή 7η ∆εκεµβρίου η Εκκλησία τέλεσε την ιερά µνήµη του αγίου πατρός ηµών Αµβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων και γιόρταζε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.

Φέτος, µετά από αρκετά χρόνια ο κ. Αμβρόσιος γιόρτασε  τα ονοµαστήριά του και για λόγους καθαρά πρακτικούς η εορτή του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτη, µετατέθηκε και εορτάστηκε σήμερα  Κυριακή 9η ∆εκεµβρίου.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης χοροστατούντος και ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου κ. Αμβροσίου, όπου στο σύντομο λόγο του  μεταξύ άλλων δήλωσε την επιθυμία του να παραιτηθεί μέσα στο νέο χρόνο, με τους πιστούς να τον προτρέπουν να παραμείνει και να ξεσπούν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας “ΆΞΙΟΣ”!!!

Ακολούθως πλήθος κόσμου μετέβη στονΕπισκοπείο για να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.

Ευχές έδωσαν  κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης, μοναχές και μοναχοί από Ιερές Μονές της περιοχής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη τοπικών κοινοτήτων, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων, εκδότες εφημερίδων και δημοσιογράφοι. Μια ευχάριστη νότα προσέδωσε η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου η οποία τραγούδησε στον Σεβασμιώτατο, “Στα κακοτράχαλα τα βουνά” (Στίχοι: Νίκος Γκάτσος – Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής κ. Μαρίας Παπαγεωργίου, μαζί με την ομάδα “Πράσινων Φίλων” του 1ου Γυμνασίου Αιγίου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Παναγιώτη Βάγια.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώνονται σήμερα Κυριακή στις 6.30 μ.μ  καθώς θα πραγµατοποιηθεί εορταστική µουσική εκδήλωση προς τιµήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» (Παλαιό Νοσοκοµείου Αιγίου) και περί ώρα 6.30΄µ.µ. µε τη συµµετοχή της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς µας, της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου και της χορωδίας Αιγίου 1933.

Φωτορεπορτάζ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ – ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί