ΚΙΝ.ΑΛ.: “Ο κ. Πολάκης ας ασχοληθεί με τα νοσοκομεία που στην κυριολεξία καταρρέουν”

Δήλωση Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας Κωνσταντίνου Μπαργιώτα για το περιστατικό στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Σήμερα κατέρρευσε το ταβάνι στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στις 3 Σεπτεμβρίου κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια πενταετία η οροφή του δωματίου που λειτουργεί το Κέντρο Δηλητηριάσεων στο Νοσοκομείο Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού, πέρυσι τραυματίστηκε ειδικευόμενος γιατρός, όταν υποχώρησε η κουπαστή μιας σκάλας του Νοσοκομείου Ελπίς… Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Αντί ο κ. Πολάκης να ασχολείται με διώξεις πολιτικών του αντιπάλων και με πύρινες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ας ασχοληθεί με τα νοσοκομεία, που στην κυριολεξία καταρρέουν πλέον.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το πρόβλημα της αποεπένδυσης και στο χώρο της υγείας είναι πολύ σοβαρό.

Η παλαιότητα των κτιριακών υποδομών είναι δεδομένη. Ελάχιστες παρεμβάσεις (και αυτές από ιδιωτική πρωτοβουλία) έχουν γίνει τόσο σε κτίρια όσο και σε εξοπλισμούς τα τελευταία χρόνια. Αντί να καμαρώνουν στο Υπουργείο Υγείας για τις δωρεές, ας εξοικονομήσουν χρήματα για τη συντήρηση των νοσοκομείων τα οποία έχουν παρατήσει στην τύχη τους. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν στην Αριστοτέλους; Τι περιμένουν; Να θρηνήσουμε νεκρούς;