Θανάσης Παναγόπουλος: « Η 26η Ιανουαρίου ημερομηνία ορόσημο για το Δήμο μας» – Περιληπτικό πρόγραμμα

“Η 26η Ιανουαρίου 1821 ήταν, είναι και θα είναι  μια πολύ σημαντική ημερομηνία όχι μόνο για το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή του αλλά και για όλη την Ελλάδα, αφού ήταν η ημερομηνία  της  “Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας” που αποτέλεσε  σημείο αναφοράς στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821.

Για το λόγο αυτό η 26η Ιανουαρίου γίνεται ημερομηνία-ορόσημο για τον Δήμο και για όλους μας που κάθε χρόνο οφείλουμε να τιμούμε, με τον δέοντα σεβασμό αλλά και τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα.

Τιμώντας το παρελθόν και την ιστορία μας, τιμάμε  τους ίδιους τους εαυτούς μας , το σήμερα και το αύριο του τόπου μας.

Η 26η Ιανουαρίου είναι για όλους μας και μας θέλει όλους  να συμμετάσχουμε με υπερηφάνεια στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας , μεταφέροντας  το μήνυμα ότι , όχι μόνο ξέρουμε να αναγνωρίζουμε το παρελθόν και την ιστορική μας ταυτότητα αλλά  πολύ περισσότερο , να μεταδίδουμε τις αξίες και τα διδάγματά  τους από γενιά σε γενιά.”

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμαρχος Αιγιάλειας

 

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 ημέρα της δημόσιας εορτής, τοπικής σημασίας και ώρα 10:30, θα τελεστεί δοξολογία με τη συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών. Προσέλευση προσκεκλημένων στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου από ώρα 10:10 έως 10:20.

Στις 10:50 πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Βάνα Μπεντεβή, φιλόλογο, ιστορικό και πρόεδρο της Ι.Λ.Ε.Α.

Εν συνεχεία μετάβαση στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου (οδός Δεσποτοπούλου) όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ανδρέα Λόντου.

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων μετάβαση έμπροσθεν στον Ιερό Ναό Φανερωμένης, όπου η εξέδρα επισήμων για την παρακολούθηση της παρέλασης.

Τιμές θα αποδοθούν από στρατιωτικό άγημα, φιλαρμονικές, σχολεία και συλλόγους.