Η Εθελοντική ομάδα «Αχαιός» στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας. Οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν ένα κλιμάκιο της εθελοντικής ομάδας «Αχαιός», η οποία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας, για ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών).

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Σχολείου μας όπου ο κ. Γιώργος Γκούμας εθελοντής παρουσίασε το θέμα, ανέλυσε το φαινόμενο της πυρκαγιάς, τις πιθανές αιτίες πρόκλησης, ενώ παράλληλα μίλησε και για τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Συζήτησε με τους μαθητές απαντώντας με απλό και κατανοητό τρόπο σε όλες τις απορίες τους.

Στη συνέχεια έδειξαν σε όλα τα παιδιά τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν για κάθε περίπτωση, είτε σεισμού είτε πυρκαγιάς με το πιο εντυπωσιακό για όλους μας μηχάνημα εντοπισμού αγνοουμένων από τους χτύπους της καρδιάς των.

Ακολούθησε μια άσκηση σεισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι μαθητές, ακολουθώντας τις οδηγίες των εθελοντών μπήκαν κάτω από τα θρανία και τις καρέκλες, όσο διαρκούσε ο υποτιθέμενος σεισμός. Στη συνέχεια, βγήκαν με τάξη στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, όπου έγινε ενημέρωση για περίπτωση πυρκαγιάς σε υγρά καύσιμα, η οποία στέφθηκε με επιτυχία και στην οποία πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές, ακολουθώντας φυσικά τις οδηγίες των εθελοντών.

Η πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αυτή εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από την πλευρά των μαθητών, μιας και όλοι, αφού έλυσαν όλες τους τις απορίες, έπαιξαν πετώντας νερό με τη μάνικα και έβγαλαν φωτογραφίες όλοι μαζί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Δντή, τους συναδέλφους και όλα τα παιδιά προς την εθελοντική ομάδα και τον κ. Γιώργο Γκούμα, κ. Πάνο Λάζαρη και κ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο. ευχόμενοι πάντα επιτυχίες στο δύσκολο έργο τους.

Αργύρης Νικολόπουλος,  Δ/ντής Δ.Σ.Αιγείρα