Ευθύμιος Λέκκας: Έχω δεχτεί απειλές από φοιτητές – Τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε τραγική κατάσταση

«Υπάρχουν συμμορίες, υπάρχει διακίνηση ναρρκωτικών», επισημαίνει ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Για τις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος της παραβατικότητας στους χώρους γύρω από τα πανεπιστήμια και την παραδοχή της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί, με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα που «τεντώνουν το σκοινί» ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Αδαμόπουλο, αναφέροντας:

«Αντιμετωπίζουμε φαινόμενα ψυχολογικής και σωματικής βίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν συμμορίες, υπάρχει διακίνηση ναρρκωτικών. Υπάρχουν φοιτητές δέκα χρόνια, που έχουν περάσει 2 με 3 μαθήματα, που κάθε άλλο παρά φοιτητές είναι… Ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς; Δεχόμαστε απειλές από τέτοιου είδους ”φοιτητές”. Μιλάμε για έναν παραλογισμό που όλα αυτά γίνονται εν ονόματι της Δημοκρατίας.  Είμαστε στοχοποιημένοι αυτή την στιγμή ορισμένοι καθηγητές και δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Και αν παρέμβουμε θα είμαστε για μια ζωή στοχοποιημένοι. Επιτέλους τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρέπει να αλλάξει αυτή η ιστορία με το Άσυλο».