Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας: Κάθετη η πτώση του τζίρου και στις εκπτώσεις στην Αιγιώτικη αγορά

1η ημερα Εκπτωσεων με προσφορες εως και 70% Φωτο/Χαρης Γκικας

Τα συμπεράσματα των χειμερινών εκπτώσεων για την περιοχή του Αιγίου είναι απογοητευτικά, με το τζίρο να έχει πτωτική πορεία και τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε απόγνωση. Παρά τις χαμηλές εκπτώσεις και τις καλές προσφορές, οι καταναλωτές ήταν διστακτικοί στις αγορές τους και ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας εκτιμά την κατάσταση ως εξής:

– “Είναι κοινή πλέον διαπίστωση πως τα προβλήματα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Τα συμπεράσματα για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων (09/01/2017-28-02-2017) μόνο θετικά δεν είναι. Το ποσοστό έκπτωσης στα προϊόντα κυμάνθηκε από 40%-50%, πάρα ταύτα  η πτώση των πωλήσεων ήταν μεγάλη. Στις καλύτερες των περιπτώσεων είχαμε πτώση 15% ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις ξεπεράστηκε ακόμα και το 50% σε σχέση με πέρυσι.

Η κακή οικονομική κατάσταση των καταναλωτών στους οποίους έχει πληγεί βάναυσα το εισόδημα  λόγω της ανεργίας, της υψηλής φορολογίας, της πτώσης της αγροτικής παραγωγής, της αποβιομηχανοποίησης, είχε σαν αποτέλεσμα η πτώση του τζίρου στην αγορά του ΑΙΓΙΟΥ να είναι κάθετη.

Η αγορά πάρα τις χαμηλές τιμές  και τις προσφορές των καταστημάτων δεν μπόρεσε να αυξήσει τζίρους ούτε και να κλείσει πληγές με αποτέλεσμα το μέλλον να κρίνεται αβέβαιο”.