Δυναμική η παρουσία της Π.Ε.Σ. στην έκθεση τροφίμων «Fancy Food Show» στη Β. Αμερική

Η διεθνής έκθεση “FANCY FOOD SHOW” είναι η κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών της Βόρειας Αμερικής.  Στη  Winter Fancy Food Show – San Francisco  παρουσιάζονται καινοτόμα προϊόντα τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο και συνδέουν αγοραστές και πωλητές.  Τα προϊόντα εκτίθενται στο μεγάλο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο “Moscone” στο κέντρο της πόλης του San Francisco.

– 80.000 προϊόντα τροφίμων και ποτών παρουσιάστηκαν από τις ΗΠΑ και  όλο τον κόσμο

– 2.600 εταιρείες εκθέτες, εισαγωγείς και διανομείς

– 23.000 έμποροι – αγοραστές από τις ΗΠΑ και 100 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι ένας ιδανικός χώρος που φέρνει κοντά τους αγοραστές – εμπόρους με τους παραγωγούς και τους έδωσε την δυνατότητα να διαμορφώσουν σταθερές επιχειρηματικές σχέσεις.

Φυσικά η Π.Ε.Σ. που αποτελεί το μεγαλύτερο εξαγωγέα της χώρας μας στη σταφίδα  και μια από τις μεγαλύτερες σήμερα συνεταιριστικές εταιρείες τροφίμων δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το πολύ σημαντικό εμπορικό γεγονός.

Η Π.Ε.Σ εντυπωσίασε με το δικό της περίπτερο και ο Διευθυντής της κ. Μίλτος Σταυρόπουλος που εκπροσώπησε την Ένωση ανέφερε:

Ο Διευθυντής της ΠΕΣ κ. Μίλτος Σταυρόπουλος με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο San Francisco κ. Αντώνη Σγουρόπουλο και τη Δάφνη Βιτσικουνάκη, υπεύθυνη Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του ελληνικού προξενείου.

– “Η διεθνής έκθεση τροφίμων – ποτών “Winter Fancy Food Show” του San Francisco είναι ένα σημαντικό επιχειρηματικό σημείο συνάντησης των μεγάλων εταιρειών του κλάδου μας όπου μπορεί κανείς να συναντήσει τους πελάτες του και να συζητήσει τα θέματα που αφορούν την μέχρι σήμερα,  αλλά και την μελλοντική προοπτική της συνεργασίας τους,  να πραγματοποιήσει νέες επαφές και  να εξερευνήσει τις επόμενες μεγάλες τάσεις των τροφίμων καθώς  και τις νέες καινοτομίες στη βιομηχανία τροφίμων.

Ο κορεσμός της εσωτερικής αγοράς και η δυσμενής οικονομική συγκυρία  της χώρας μας οδηγούν τις εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν στις εξαγωγές στη διεθνή αγορά όχι ως συγκυριακή προσέγγιση αλλά ως τη μόνη αναπτυξιακή επιλογή.

Η παγκοσμιοποίηση της αγοράς  αλλά και οι μεγάλες προκλήσεις και αναπτυξιακές προοπτικές της διεθνούς αγοράς έχουν ωθήσει τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις σε αναζήτηση νέων πεδίων δράσης με νέα καινοτόμα εγχειρήματα ξεπερνώντας τα εθνικά όρια με στόχο τις διεθνείς αγορές.

Αναμφισβήτητα δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για την προώθηση των προϊόντων,  αλλά και την διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων αυτών   την χειμερινή περίοδο στην Αμερική  από την διεθνή έκθεση  του 2018 ΪWinter Fancy Food Show -San Francisco”.

Η Π.Ε.Σ. ο μεγαλύτερος  εξαγωγέας  της χώρας

Η Π.Ε.Σ  είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας μας στην Κορινθιακή σταφίδα με ποσοστό εξαγωγών που κυμαίνεται στο 60% περίπου των συνολικών εξαγωγών της χώρας μας. Η παρέμβασή της στην αγορά είναι πολύ σημαντική εκπληρώνοντας τον συνεταιριστικό της σκοπό που είναι η στήριξη του εισοδήματος του παραγωγού.

Φέτος πλήρωσε ήδη από τον Δεκέμβριο την μεγαλύτερη τιμή στη σταφίδα, χωρίς μάλιστα διακύμανση, δηλαδή έδωσε από την αρχή της περιόδου συγκέντρωσης τον Αύγουστο μέχρι και την τελευταία παραληφθείσα ποσότητα σταφίδας τον Δεκέμβριο την ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ – 1,40 / κιλό.

Παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε  η Π.Ε.Σ  είναι ίσως η μοναδική εταιρεία από τις εταιρείες που ασχολούνται με το σταφιδεμπόριο που χρηματοδοτεί ερευνητικά έργα για την ανάδειξη της διατροφικής αξίας της σταφίδας προκειμένου η σταφίδα μας να έχει καλύτερο μέλλον  και αυτό γιατί εκτός από το εμπόριο ως συνεταιριστική εταιρεία ενδιαφέρεται για το μέλλον των σταφιδοπαραγωγών και της σταφίδας.

Κοντά στα συμφέροντα του σταφιδοπαραγωγού

Η Π.Ε.Σ. εκπροσωπεί τους σταφιδοπαραγωγούς και παρίσταται συχνά όπου το συμφέρον των παραγωγών το απαιτεί προκειμένου να στηρίξει τα αιτήματά τους, στα Υπουργεία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  στους  δημόσιους οργανισμούς όπως στον ΟΓΑ (οργανισμό γεωργικών ασφαλίσεων) και μάλιστα με εκπροσώπηση από τον πρόεδρό της στο Διοικητικό Συμβούλιο κλπ.

Ουσιαστικές συναντήσεις

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω αξίζει να αναφερθεί στις τελευταίες συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου,  με τον Γενικό Γραμματέα κ. Χαράλ. Κασσίμη, με διευθύνσεις του υπουργείου ΑΑΤ  και την  Τρίτη 30/01/2018 με τον υφυπουργό κ. Βασίλειο Κόκκαλη για την ικανοποίηση πολύ σημαντικών και δίκαιων αιτημάτων των σταφιδοπαραγωγών  όπως είναι:

– η αναδιάρθρωση της σταφιδοκαλλιέργειας με οικονομική ενίοσχυση.

– η φορολογία των αγροτών

– για θέματα που αφορούν τις οικονομικές  ενισχύσεις των αγροτών.

Υπενθυμίζουμε, όπως έγινε και με την επίτευξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην Κορινθιακή Σταφίδα που από φέτος θα λάβουν οι σταφιδοπαραγωγοί  και που πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υιοθέτησε και στήριξε το Υπουργείο ΑΑΤ μετά από επανειλημμένες επισκέψεις και συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μόνο με την συμμετοχή της Π.Ε.Σ  για το σκοπό αυτό στο υπουργείο.

Τα παραπάνω αδιάψευστα στοιχεία υπογραμμίζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η διοίκηση της Π.Ε.Σ δεν ενδιαφέρεται μόνο πώς να διαχειριστεί την σταφίδα, αλλά φροντίζει σε καθημερινή βάση και για το μέλλον της σταφιδοκαλλιέργειας  και των συναδέλφων τους  σταφιδοπαραγωγών.

 

Εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Από την έντυπη έκδοση