“Δρόμοι της αποκριάς”: Ένα γνήσιο αποκριάτικο πανηγύρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Aίγιο

Ένα μεγάλο, υπαίθριο, παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι με πρωταγωνιστές μασκαράδες χορευτές, κεφάτες μπούλες, πειραχτήρια και αστείες παραδοσιακές φιγούρες, θα στηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου το απόγευμα στο κέντρο του Αιγίου, στους “Δρόμους της Αποκριάς” που διοργανώνει και φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) σε συνεργασία με χορευτικές ομάδες της Αιγιάλειας.

Ως γνωστό, οι Απόκριες περιλαμβάνουν τα στοιχεία του “μασκαρέματος”, του γλεντιού, της ψυχαγωγίας, στοιχεία γεμάτα από σατυρική αθυροστομία, πειράγματα, γέλιο, γλέντι και χορό. Οι αποκριάτικες χορευτικές διαδρομές θα ξεκινήσουν στις 7.00 το απόγευμα από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου και οι μασκαράδες θα κατέβουν από Μητροπόλεως και παράπλευρες οδούς προς την Κλ.Οικονόμου, ‘παρασύροντας’ όλους τους περαστικούς σε ένα αποκριάτικο πανηγύρι μέχρι αργά το βράδυ, με μουσική, σκωπτικά τραγούδια και ξεκαρδιστικά δρώμενα της ελληνικής αποκριάς.

Συμμετέχουν οι εξής χορευτικές ομάδες: Λέσχη Χορού Dancing Club, Πανηπειρωτική Αδελφότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης “Η Ένωση”, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σελιανιτίκων, Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Αβύθου “Αχαιοί”, Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών “Αρχαίες Ρύπες”.

Τους χορευτές θα συνοδεύει η γνωστή μπάντα “Χάλκινα Ηχοχρώματα” από τη Φλώρινα, με ήχους και ρυθμούς ξεσηκωτικούς που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!