“ΔΡΑΣΥ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ”: Ράμπα αντί για παραλία!

Ράμπα αντί για παραλία!

Πώς θα αντιδράσουμε στο ΤΑΙΠΕΔ, όταν μόνοι μας αλλάζουμε χρήση στις παραλίες; Να σωθεί η γραφική παραλία στον Άγιο Νικόλαο!

Η μικρή παραλία μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου (η μοναδική πριν από την Αλυκή) είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία της παράκτιας ζώνης του Αιγίου. Τα προστατευμένα, ήσυχα νερά, το ψιλό βοτσαλάκι, τα αρμυρίκια και η εύκολη πρόσβαση συνθέτουν ένα δημοφιλή χώρο αναψυχής κυρίως για οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένους. Κι όμως, σύμφωνα με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, αυτή η παραλία με τη σημαντική κοινωνική αξία θα πάψει να υπάρχει αφού εκεί θα κατασκευαστεί μια νέα ράμπα για σκάφη.

Μολονότι τα μικρά ερασιτεχνικά σκάφη εξυπηρετούνται από τη ράμπα που υπάρχει λίγα μέτρα πιο μακριά – από την άλλη πλευρά της μαρίνας- φαίνεται ότι χρειάζεται και άλλη κατασκευή, για μεγαλύτερα πλεούμενα.

Οι κάτοικοι δίκαια διαμαρτύρονται. Άσχετα με το αν υπάρχει λόγος εξυπηρέτησης σκαφών, έχουμε το δικαίωμα να καταστρέφουμε παραλίες που εξυπηρετούν όσους ζουν σε μια περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετούμε σκάφη πολυτελείας; Εξαντλήσαμε τις υπάρχουσες δυνατότητες (π.χ. αναβάθμιση της υπάρχουσας ράμπας) πριν εξετάσουμε τέτοιες λύσεις;

Σε τελική ανάλυση, πώς θα αντιδράσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, όταν μόνοι μας προκαλούμε αλλαγή χρήσης των παραλιών, ενάντια στο κοινωνικό σύνολο και προς όφελος μιας (εξ ορισμού) πιο προνομιούχου ομάδας;

Και, για να το πάμε λίγο παραπέρα, μήπως η νέα «υποδομή» προετοιμάζει όλη την εγκατάσταση για κάποιον επενδυτή;