Διευκρίνηση της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την αναστολή λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην Αιγιάλεια

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο (εφημερίδα «Τύπος της Αιγιάλειας», 31/5/2018), ότι αναστέλλεται η λειτουργία τού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του σε οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Μετ’ εκπλήξεως, δε, διαβάσαμε ότι η αναστολή των μαθημάτων οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην «αδράνεια της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας», όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι καθηγητές.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Α) Η Ιερά Μητρόπολη, όποτε και αν της ζητήθηκε διά του συντονιστού του προγράμματος κ. Βασιλείου Παπαβραμοπούλου η συνδρομή της, την προσέφερε κατά τη δυνατότητα που είχε. Μάλιστα, κατά την τελευταία επικοινωνία μας με τον συντονιστή του φροντιστηρίου, τον ενημερώσαμε για το πρόγραμμα των βοηθητικών μέτρων του ΤΕΒΑ και τις δυνατότητες εντάξεως του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε αυτό.

Β) Ουδέποτε η Ιερά Μητρόπολη κλήθηκε να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους αρμοδίους (συντονιστή και καθηγητές) προκειμένου να ενημερωθεί και να εκφράσει την άποψή της για τυχόν προβλήματα.