Διάκριση για τη Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, στα πλαίσια του θεσμού «Πρόσωπα της Χρονιάς» για το 2018

Μεγάλη διάκριση για τη Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου που βραβεύτηκε στην ενότητα «Τέχνες – Πολιτισμός» ύστερα από διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του θεσμού «Πρόσωπα της Χρονιάς» για το 2018, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Σε μια ξεχωριστή βραδιά, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των βραβείων «Πρόσωπα της Χρονιάς» για 5η χρονιά. Ανάμεσα στις κατηγορίες βραβείων που περιλαμβάνουν πρόσωπα, τα οποία  διακρίθηκαν σε τομείς όπως η έρευνα, η εκπαίδευση, η κοινωνία, η διοίκηση και ο αθλητισμός,  η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου βραβεύτηκε στην ενότητα «Τέχνες – Πολιτισμός», στην κατηγορία Ομάδες.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου επανιδρύθηκε το 2016. Αναγέννησε το ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο στην περιοχή, δημιουργώντας μια ζωντανή κινηματογραφική κοινότητα, θεσπίζοντας τακτικές χειμερινές προβολές, θερινά φεστιβάλ και άλλες δράσεις. Το 2018 ξεπέρασε τα 200 ενεργά μέλη, πραγματοποίησε προβολές παρουσία καταξιωμένων ανθρώπων του κινηματογράφου, εκπαιδευτικές εξορμήσεις για τα μέλη της, φιλανθρωπικές ενέργειες, συνεργασίες με συλλόγους και ομάδες της περιοχής, ενώ παράλληλα εκτέλεσε και δράσεις συντήρησης του ιστορικού δημοτικού κινηματογράφου του Αιγίου «Απόλλων». Το καλοκαίρι διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το «Θairος Film Festival», μετατρέποντας σημεία της Αιγιάλειας σε υπαίθρια σινεμά με μαζική συμμετοχή.

Στην απονομή βρέθηκε σύσσωμη η ομάδα της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου, ενώ ο πρόεδρος της λέσχης Θεόδωρος Πανουτσόπουλος, αφού παρέλαβε το πρώτο βραβείο από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Σταύρο Τσακίρη, ευχαρίστησε θερμά όσους έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια από την αρχή της, ενώ έστειλε ένα μήνυμα στους νέους ανθρώπους, για να αναλάβουν πρωτοβουλίες για πράγματα που έχουν μεράκι και όρεξη, με σκοπό να δημιουργήσουν στον τόπο τους, αλλά και στους τοπικούς φορείς εξουσίας, ώστε να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες, ενώ έκλεισε απευθύνοντας πρόσκληση στους παρευρισκόμενους να επισκεφτούν την Αιγιάλεια και το ερχόμενο καλοκαίρι για το 3ο «Θairος Film Festival», που θα πραγματοποιηθεί σε παραθαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς με πολλές εκπλήξεις.