Βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2017.12.01 @ Εγκαίνια της Έκθεσης Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού "9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας", στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως τιμώμενη Περιφέρεια, με δικό της περίπτερο.

Στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού 

Το εξαιρετικής ποιότητας μέλι και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, κέρδισε τις εντυπώσεις στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε (1-3/12/17) στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, όπου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως τιμώμενη Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της περίπτερο, το οποίο είχε εντυπωσιακή παρουσία και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της από την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, καθώς επίσης βουλευτές από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο προβολής του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας, όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που κατακλύσθηκε από  κόσμο, δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους από πενήντα παραγωγούς της περιοχής να προβάλουν τα επώνυμα προϊόντα τους και να τα αναδείξουν, με στόχο τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών, μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που παρευρέθηκε στα εγκαίνια του 9ου Φεστιβάλ Μελιού, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, τόνισε τη σπουδαιότητα τέτοιων διοργανώσεων ώστε «να γίνει γνωστό ότι το ελληνικό μέλι είναι το καλύτερο στον κόσμο» και να ξεχωρίσει έναντι των εισαγόμενων. Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε: «Παραμένει στις προτεραιότητες μας η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και η αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής μας. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε παρόντες όσες διοργανώσεις αναδεικνύουν το βασικό μας πλεονεκτήματα που είναι η ποιότητα, προνόμιο το οποίο λειτουργεί ενισχυτικά για την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια των αγροδιατροφικών μας προϊόντων».

Αντιστοίχως, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, πρόσθεσε: «Ο κλάδος της Μελισσοκομίας είναι σημαντικός οικονομικός πυλώνας στήριξης της τοπικής οικονομίας. Στη Δυτική Ελλάδα παράγονται εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα. Το Φεστιβάλ Μελιού αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των επώνυμων συσκευασμένων Μελισσοκομικών προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και συνέχεια των δράσεων προβολής των ποιοτικών τοπικών προϊόντων που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή δίνοντας έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που φέτος, για πρώτη φορά, συμμετείχε στο Φεστιβάλ και η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που είναι το «όχημα» για να κάνουμε πράξη την ανάδειξη της δυναμικής που έχει η αγροδιατροφή για την περιοχή μας».

Στη διάρκεια του 9ου Φεστιβάλ Μελιού, οι επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκτός από διαφορετικές ποιότητες μελιού, γεύτηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα με μέλι από τη Δυτική Ελλάδα, που προσέφεραν τα ζαχαροπλαστεία «Εντελβάϊς», ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου με τριάντα μέλη, δημιούργησε ξεχωριστά εδέσματα χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από τη Δυτική Ελλάδα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τους ευχαριστεί για τη συμβολή τους.
Την ευθύνη οργάνωσης του περιπτέρου της ΠΔΕ είχαν το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας.

Παρευρέθηκαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ Βασίλης Μιχαλόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι στο σύνολό τους συντέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση.