Βγαίνει στην αγορά η «ιπτάμενη στολή» του Iron Man

Με την πρόοδο της τεχνολογίας οι σούπερ ήρωες αρχίζουν να μην είναι τόσο… σούπερ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα στολή που εξελίσσει ο Ρίτσαρντ Μπρόουνινγκ, συνιδρυτής της εταιρείας Gravity, όπου θα μεταμορφώνει όποιον τη φοράει σε Iron Man!

Δύο τζετ κινητήρες και κάποιου είδους φτερά θα επιτρέπουν στο χρήστη να πετάει και μικρές κινήσεις των χεριών θα αλλάζουν την κατεύθυνση πτήσης, η ταχύτητα της οποίας θα κυμαίνεται μεταξύ των 72 και 80 χιλιομέτρων ανά ώρα. Προς το παρόν, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της θερμότητας των μηχανών, που μπορεί να φτάσουν και σε θερμοκρασία των 700 βαθμών Κελσίου.

Το θετικό, είναι ότι η ζέστη διοχετεύεται γρήγορα στην ατμόσφαιρα, συνεπώς δεν… καίγεται το παντελόνι και οι μπότες του χρήστη. Ο δημιουργός της στολής τονίζει πόσο εύκολη είναι στη χρήση της και μάλιστα έχει προβλέψει και για την ύπαρξη ενός πίνακα οργάνων ελέγχου! Το κράνος προβάλλει στη ζελατίνα του διάφορες ενδείξεις, όπως γίνεται για παράδειγμα στα Head-Up Display που γνωρίζουμε από τα αυτοκίνητα!

Ταχύτητα και υψόμετρο είναι δύο από τις βασικές πληροφορίες που παρέχει το «καντράν». Ήδη ετοιμάζεται η επόμενη γενιά της στολής, η οποία θα είναι πλήρως πυρίμαχη, θα εφοδιάζεται με ένα μονοκόμματο προστατευτικό αλουμινίου γύρω από τους κινητήρες και θα παράγεται με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης! Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα βγει στην παραγωγή, όμως βασιζόμενοι σε παλαιότερες δηλώσεις του Μπρόουνινγκ, θα κοστίζει περίπου 250.000 ευρώ!

Πηγή: gazzeta.gr