ΑΣΕΠ-Προσλήψεις 8.171 μόνιμων δήμων: Καθυστερεί η έναρξη υποβολής αιτήσεων

Σε ανατροπή του αρχικού χρονοδιαγράμματος αναφορικά με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, οδεύει ο μεγάλος διαγωνισμός που αναμένεται να προκήρυξη το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας στους δήμους.

Όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, το σχετικό επίσημο αίτημα για τις 8.171 θέσεις κατατέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή, από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ήδη ετοιμάζεται η σχετική προκήρυξη.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, τόσο ο τεράστιος όγκος της προκήρυξης, όσο και πολύ περισσότερο η πολυπλοκότητα της, ως προς τις ειδικότητες, τη μοριοδότηση και την κατανομή των θέσεων, καθιστά σχεδόν αδύνατη την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προκήρυξη θα είναι έτοιμη προκειμένου να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να λάβει ΦΕΚ, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, χωρίς να αποκλείεται να αποσταλεί τελικά και προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ, ασχολείται αποκλειστικά με την κατάρτιση της προκήρυξης, προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες, να μπει η τελική υπογραφή από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα (σ..σ. το οποίο, βεβαίως, δεν αποκλείεται να ανατραπεί εκ νέου) για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, κατά προσέγγιση θα είναι το εξής:

Αποστολή Προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο: Αναμένεται να γίνει ανάμεσα στις 22 με 31 Ιανουαρίου.

Δημοσίευση στο ΦΕΚ: Μέσα σε πέντε ημέρες από την αποστολή της (σ.σ. δηλαδή από 27 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου) θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Διαδικασία «ωρίμανσης»: Ακολουθούν 15 ημέρες «ωρίμανσης» (σ.σ. να γίνει δηλαδή γνωστή στο ευρύτερο κοινό) της προκήρυξης μέχρι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις: Από 11 έως 20  Φεβρουαρίου.

Υποβολή αιτήσεων: Η προθεσμία είναι 15 ημέρες για την ηλεκτρονική υποβολή και ακόμη τρεις ημέρες για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ: Αναμένεται να ολοκληρωθεί από 25 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου.

Έλεγχος αιτήσεων: Θα ξεκινήσει την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, με στόχο να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων –«παρατασιούχων των δήμων.

Ωστόσο ο στόχος για την έκδοση προσωρινών πινάκων μέχρι τις 31 Μαρτίου, αν η διαδικασία των αιτήσεων λήξει μέσα στο Μάρτιο, γίνεται ένα δύσκολο στοίχημα για όλους τους αρμόδιους φορείς. 

 

 

aftodioikisi.gr