Απλήρωτες παραμένουν 9.500 σχολικές καθαρίστριες

Το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων  τονίζει ότι 9.500 εργαζόμενες συμβασιούχες καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς και σε επιστολή του αναφέρει:

“Τα Χριστούγεννα έφτασαν και οι 9.500 εργαζόμενες συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων παραμένουν απλήρωτες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως σήμερα.

Το Υπουργείο Παιδείας και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. που είναι οι αρμόδιοι φορείς για την πληρωμή τους, ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον αδιαφορώντας εάν οι εργαζόμενες θα πληρωθούν ή όχι όταν μάλιστα για το σχολικό έτος (2017-2018) έχει εκδοθεί από το μήνα Σεπτέμβριο η σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία έχει εγκριθεί το απαραίτητο κονδύλι για την καθαριότητα των σχολείων.

Οι καθαρίστριες των 300 και 400 ευρώ αγωνίζονται καθημερινά για να είναι τα σχολεία μας καθαρά και ασφαλή ενώ η Πολιτεία τους εμπαίζει και δεν τους καταβάλει έγκαιρα τα δεδουλευμένα τους.

Τέτοια συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες είναι καταδικαστέα.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες τόσο προς το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ όσο και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να καταβληθούν έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν τα Χριστούγεννα, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων”.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     
ΠΙΕΡΡΑΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ   ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ