Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες τη Δευτέρα – Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τον αγώνα τους

Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας των Δημοσίων Σχολείων και τους καλεί όλους να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00 π.μ.

Οι σχολικές καθαρίστριες και καθαριστές απασχολούνται με συμβάσεις μίσθωσης έργου, στην ουσία όμως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αμείβονται με μισθούς πείνας και μόνο για τις αίθουσες διδασκαλίας χωρίς να περιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι χώροι (γραφεία καθηγητών, προαύλιου χώροι, τουαλέτες, διάδρομοι κ.τλ.).

Η μισθοδοσία τους καθυστερεί πάντα αδικαιολόγητα. Δεν έχουν το δικαίωμα στην άδεια, στην ασθένεια, στη μητρότητα. Δεν έχουν δικαίωμα όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Δώρο Χριστουγέννων, στο Δώρο Πάσχα και στο Επίδομα Αδείας. Οι συνθήκες εργασίας τους είναι καθημερινά αντίξοες παλεύοντας να κρατήσουν καθαρά τα Σχολεία των παιδιών μας χωρίς σε πολλές περιπτώσεις τη χορήγηση από τις Σχολικές Επιτροπές των εκ του νόμου προβλεπομένων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Κι όμως παρά τα παραπάνω και παρά τις δεσμεύσεις, η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία νομοθετική ρύθμιση επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων.

 

     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.
  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
  • Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.