Αμβρόσιος: “Απαντώ σε ένα θρασύτατο υβριστή μας”

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑΚΗΝ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΝ και ΥΒΡΙΣΤΗΝ ΜΑΣ!

Αγαπητέ και άγνωστε Κύριε,

_______Κάποιος αναγνώστης του Περιοδικού Δ…Π…, αγανακτισμένος από το υβριστικό διά την ασημότητα μου κείμενό σας, είχε τη καλωσύνην να μου αποστείλει το υπ’ αριθμ. 94 τεύχος, όπου δημοσιεύεται το άρθρο σας με τίτλον: «Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι…ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ» (σελ. 28-29), το οποίο και ανέγνωσα μετά πολλής προσοχής.

Αναφέρεσθε στην καταστρεπτική πυρκαϊά της Ραφήνας κλπ., αφιερώνετε δε ένα μεγάλο μέρος τους άρθρου σας στην ασημότητά μου, κατακρίνοντάς με  και μάλιστα με περισσήν θρασύτητα.

_______Κατ΄αρχήν, παρακαλώ να δεχθήτε τις ευχαριστίες μου, καθ’ όσον οι ύβρεις των αναρμοδίων και θεολογικώς αμορφώτων ανθρώπων είναι ΠΑΡΑΣΗΜΑ και ΕΠΑΙΝΟΙ δια την ασημότητά μου.

________’Επειτα σας ερωτώ: ποιά μορφωτικά θεολογικά εφόδια έχετε, ώστε να σχολείσθε με θεολογικού περιεχομένου ζητήματα; Γράψτε για τις αεροπορικές πτήσεις, γράψτε για τα αεροπλάνα, γράψτε για τα αεροδρόμια, εφ’ όσον γράφετε άρθρα σε περιοδικό, που ασχολείται με τις αεροπορικές πτήσεις, ΑΛΛΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, εφ’ όσον δεν γνωρίζετε θεολογίαν. Μάθετε να ερωτάτε τους αρμοδίους. Δεν είσθε παντογνώστης!

________Μάθετε, επίσης να είσθε ευγενής ακόμη και όταν υβρίζετε κάποιον! Κάνετε λάθος, όταν γράφετε, ότι έγραψα, όσα έγραψα

1ον) «για να φανατίσω ένα τμήμα του λαού»,

2ον) «για να ικανοποιήσω το μίσος μου κατά συγκεκριμένων ανθρώπων και να στρέψω το λαό εναντίον τους»,

3ον) τα λόγια μου είναι «λόγια τρόφιμου του ψυχιατρείου»!

_______Αγαπητέ μου, είτε σας αρέσει, είτε όχι, θα το επαναλάβω πάλι σήμερα: Ναι, ο Θεός επέτρεψε την μεγάλη αυτή δοκιμασία στη Ραφήνα, το Μάτι κλπ. ως Παιδαγωγός και ως Φιλόστοργος Πατέρας. Δηλ. για να μας συνετίσει! Για να μας φρονηματίσει! Για να ξεφύγουμε από την θανάσιμη αγκαλιά του Διαβόλου, στην οποία οδηγούν ολοταχώς  τον Ελληνικό Λαό ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο αστοιχείωτος Υπουργός της α-Παιδείας κ.  Κωνστ. Γαβρόγλου και όλο αυτό το συνάφι των Πολιτικών, οι οποίοι μας κυβερνούν με συνθημα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Δηλ. ο Θεός, ως φιλόστοργος Πατέρας, θέλει να ξαναγυρίσουμε στην πατρική Του αγκάλη, ώστε να νοιώσουμε την αληθινή ευτυχία και εδώ στη γήϊνη πορεία μας, αλλά και την μέλλουσα μακαριότητα!

__________Να τι έγραψα τότε:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: 

_______Το Άγιον Πνεύμα διά των όσων μας λέγει με τα παραπάνω χωρία της Καινής Διαθήκης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα:

  1. Σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστρο-φικές φωτιές, σύννεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τον ουρανό!
  2.  Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση  του Νεοέλληνα από τον δρόμο του Θεού;
  3. Ποιός άλλος;  Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του; Ιδού μερικά από τα κατορθώματά τους:
  • Κατάργηση του Θρησκευτικού Όρκου στους Υπουργούς!
  • Αφαίρεση των Εικόνων του Χριστού μας και των Αγίων μας από τα Σχολεία, τα Γραφεία των Υπουργών, τις Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ.
  • Νομιμοποίηση του Γάμου των Ομοφυλοφίλων διά του Συμφώνου Συμβιώσεως.
  • Παρελάσεις των Gays και γελειοποίηση των Εικόνων με την ανάρτησή τους στα γεννητικά όργανα τους στις δημόσιες παρελάσεις τους.
  •  Κατάργηση της της πρωϊνής προσευχής από τα Σχολεία.
  • Κατάργηση του εκκλησιασμού των   Μαθητών.
  • Κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα Δημόσια Σχολεία.
  •  Περιφρόνηση του Μυστηρίου του χριστιανικού Γάμου, αφού ο Πρωθυπουργός συζεί αστεφάνω-τος με την φιλενάδα του κα Μπέττυ ή Περιστέρα.
  • Περιφρόνηση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως, αφού δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά τους.
  • Εξάπλωση της εγκληματικότητος κατά την περίοδο της Πρωθυπουργίας του. Βλέπε και τον Ρουβίκωνα!
  • Εξάπλωση του γυμνισμού και εν γένει της ανηθικότητος στη σύγχρονη Κοινωνία μας .
  •  Ο Υπουργός της α-Παιδείας κ. Γαβρόγλου θέλει να καταργήσει  τις Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις στην Πανεπιστημιακή Βαθμίδα, ώστε «τα παιδιά μας χωρίς αγωνία το Σάββατο το βράδυ να μπορούν νά πηγαίνουν στα μπάρ για ένα ποτό και για να μπορούν επίσης να ερωτεύωνται»!!!! 

_________Αυτά έγραφα στις 24 Ιουλίου. Σας ερωτώ: Που είναι το λάθος μου;

_________Ας έλθουμε τώρα και σε ένα άλλο σημείο. Γιατί αγνοείτε το επισφράγισμα του άρθρου μας στην ανάρτηση του Ιουλίου; Θα σας το υπενθυμίσω, μήπως και συνέλθετε από τον λήθαργο της αγνοίας και της αγνωσίας σας! Ιδού το επιστέγασμα των λόγων μου:

«Αδελφοί μου Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,
_______Καιρός να ξαναγυρίσουμε στο δρόμο του Χριστού μας όλοι μας:
Δεσποτάδες, Παπάδες και Διάκονοι!
Χριστιανοί, βαπτισμένοι στο όνομα του Χριστού!
Έγγαμοι και Άγαμοι!
Νέοι και Ηλικιωμένοι!
Άνδρες και  Γυναίκες!
Αγόρια και Κορίτσια!
Πρωθυπουργοί και  Υπουργοί!
Βουλευτές και Πολιτικοί!
Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί!
Πλούσιοι και Πένητες!
Επιστήμονες και  Απαίδευτοι!
Ψηλοί και Κοντοί!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ

ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Αμήν!

*****************

Αγαπητέ μου κ. Σαββάκη,

_________Επιστεγάζοντας αυτό το επιστολικό σημείωμά μου

ΠΡΩΤΟΝ θα σας υπενθυμίσω τα λόγια του αρχαίου σοφού: «μη πέρα των πεδήλων!» Ψάξτε στο Internet για να βρείτε την ερμηνεία του.    Και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ θα σας πληροφορήσω, ότι επιβεβαίωση των λόγων
μου μας έδωσε ήδη η Υπεραγία Θεοτόκος! Το έγραψα στην 2η Ανοικτή Επιστολή μου προς τους «Αγαπούληδες», μεταξύ των οποίων εντάσσω και υμάς. Ιδού, λοιπόν, τι είπεν η Υπεραγία Θεοτόκος σε ένα ήρωα και ευσεβή χριστιανό-πολεμιστή στο μέτωπο της Αλβανίας στις 3 Μαρτίου 1941:

«…..Ο πόλεμος ούτος εκηρύχθη εναντίον της Ελλάδος, ίνα γνωρίση ο κόσμος, ότι  αφορμή τούτου είναι η απομάκρυν-σίς του εκ της Χριστιανικής θρησκείας, καθ’ ηνύβριζεν, εβλασφήμει τα θεία και έρρεπε προς τον εκφυλισμόν και την ακολασίαν και ούτως συμμορφωθή, ίνα μάθη ότι υπάρχει και προΐσταται ο Θεός. Τρανώτατα δε τεκμήρια της υπάρξεως ταύτης είναι τα συχνά θαύματα των Αγίων της Εκκλησίας του Χριστού».

Περαστικά σας!

Με την αγάπη και για την αγάπη του Χριστού μας!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 1η Νοεμβρίου 2018

 

http://mkka.blogspot.com/2018/11/blog-post.html