Αγρυπνία για την Πατρίδα – Κοπή πίτας και Κυριακάτικη ομιλία από την Ιερά Μητρόπολη

Σήμερα, Παρασκευή 8η Φεβρουαρίου προς ξημερώματα Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αγρυπνία με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για τη σωτηρία της πατρίδος μας.

Η αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγίου στις 8.30μ.μ.

Θερμότατα παρακαλούμε τους χριστιανούς μας να προσέλθουν και «ἐν ἐνί στόματι καί μιᾷ καρδίᾳ» να αναπέμψουμε θερμή ικεσία προς την Παναγία μας για την πατρίδα μας.

 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας

Μεθαύριο, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 11.30π.μ. στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως «Νέοι Ορίζοντες» θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του αλλά και όσους αγαπούν τη Βυζαντινή και τη Δημοτική Παραδοσιακή Μουσική να παρευρεθούν στην εκδήλωση, να ανταλλάξουν ευχές και να μοιραστούν τις προσδοκίες και τους στόχους για την καινούρια χρονιά.

 

Ο Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός προσκεκλημένος ομιλητής

την Κυριακή στο Κέντρο Νεότητος

Γνωστοποιείται ότι την Κυριακή 10η Φεβρουαρίου στις 6.15μ.μ. στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» (οδός Πολυχρονιάδου 8 – Αίγιο) και στο πλαίσιο των καθιερωμένων εσπερινών ομιλιών θα μιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων με θέμα «Η Ορθόδοξη πνευματικότητα μέσα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

Παρακαλούμε τους ευσεβείς χριστιανούς μας να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ