Έκθεση του τμήματος περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος: “Και στις τρεις γεωτρήσεις εντοπίζεται σοβαρή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ: Η Περιφέρεια να κλείσει τώρα τον ΧΥΤΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα για το ΧΥΤΑ Αιγείρας, σχετικά με την έκθεση του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος όπου αναφέρει τα εξής: 

-“Μας κοινοποιήθηκε έκθεση του τμήματος περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που αφορά στα αποτελέσματα των αναλύσεων από δείγματα του υδροφόρου ορίζοντα του ΧΥΤΑ. Και στις τρεις γεωτρήσεις εντοπίζεται σοβαρή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, σε μια δε – εκείνη που άφριζε κατά τη διαδικασία διάνοιξής της – οι τιμές ρύπων είναι οκτώ φορές μεγαλύτερες του επιτρεπτού ορίου.

Τώρα πια που οι υποψίες μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αδρανήσει. Ο υδροφόρος ορίζοντας βγαίνει μολυσμένος, το νερό μας δηλητηριάζεται από τη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ.

Από την επικίνδυνη και ανίκανη δημοτική αρχή δεν περιμένουμε τίποτα. Ούτε και από τους εξαρτημένους και πάντα απόντες δημοτικούς συμβούλους της που στα χαρτιά μας εκπροσωπούν, ούτε και από τα «πρόθυμα  παπαγαλάκια» τοπικούς προέδρους. Η μόνη φροντίδα του δημάρχου είναι πώς να συντηρήσει τον χορό εκατομμυρίων των εργολάβων με τη δική μας τσέπη. Δίνει 600.000 ευρώ το χρόνο, για την ενοικίαση μιας τριτοκοσμικής εγκατάστασης υποτιθέμενης διαλογής στην Τέμενη και ακόμα 200.000 ευρώ για την κάλυψη με νάιλον!!! του ΧΥΤΑ για να μην βρέχεται!!!

Δεν μας αρκούν πια τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και η συμπάθεια στον αγώνα μας από το υπουργείο και την Περιφέρεια. Η τελευταία είναι υπεύθυνη που συνεχίζει να διατηρεί σε λειτουργία αυτό το έγκλημα και αρκείται στο ρόλο του καταγραφέα του αργού θανάτου όλης της περιοχής μας.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους συντοπίτες μας σε καθολική επιστράτευση. Σαν πρώτο βήμα, η δυναμική παρουσία μας στην Περιφέρεια η Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα απόφαση για κλείσιμο του ΧΥΤΑ.

Προσυγκέντρωση στην Αιγείρα, στον Αγ. Παντελεήμονα στις 8.30

Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η    Α Γ Ω Ν Α    Κ Α Τ Ο Ι Κ Ω Ν    Α Ν Α Τ Ο Λ Ι Κ Η Σ   Α Ι Γ Ι Α Λ Ε Ι Α Σ”