Το ονομαστήρια του κ. Αμβροσίου – Θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο – Μουσική εκδήλωση προς τιμήν του

0
63

Την Παρασκευή 7η ∆εκεµβρίου ε.ε. η Μητέρα Εκκλησία µας τελεί την ιερά µνήµη του αγίου πατρός ηµών Αµβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, ο Οποίος, ως Αρχιεπίσκοπος του σηµερινού Μιλάνου, υπήρξε ηρωική µορφή των πρώιµων χρόνων του Χριστιανισµού. Έζησε το δεύτερο ήµισυ του 4ου αιώνος, εκοιµήθη δε το 397µ.Χ.

Φέτος, µετά από αρκετά χρόνια ο σεπτός Ποιµενάρχης µας επιθυµεί να εορτάσει τα ονοµαστήριά του. Προκειµένου να παράσχει τη δυνατότητα συµµετοχής του ποιµνίου και δια λόγους καθαρώς πρακτικούς η εορτή του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου µας, µετατιθεµένη, θα εορτασθεί την Κυριακή 9η ∆εκεµβρίου.

Η αναίµακτη Μυσταγωγία θα προσφερθεί στον Καθεδρικό Ναό της Φανερωµένης Αιγίου.

Το πρόγραµµα της εορτής έχει ως εξής:  Όρθρος : 07.00΄, Καταβασίες: 07.30΄, Ευλογηµένη… 08.15΄, Απόλυση: Περί ώρα 10.30΄

ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασµιώτατος θα δεχθεί επισκέψεις στην Αίθουσα Τελετών του Επισκοπείου. Παρακαλούνται όµως οι επιθυµούντες να ευχηθούν στον Σεβασµιώτατο, να σηµειώσουν ότι οι επισκέψεις θα πραγµατοποιηθούν από τις 11.00΄π.µ. έως και τη 1.00΄µ.µ. και µόνο.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Το απόγευµα επισκέψεις δεν θα γίνουν δεκτές, καθώς θα πραγµατοποιηθεί εορταστική µουσική εκδήλωση προς τιµήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου µας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» (Παλαιό Νοσοκοµείου Αιγίου) και περί ώρα 6.30΄µ.µ. µε τη συµµετοχή της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς µας, της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου και της χορωδίας Αιγίου 1933.