Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα 3 Δεκεμβρίου


Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα 3 Δεκεμβρίου

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στους 6 πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία και περίπου 190.000.000 αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή, εξαιτίας της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας, τις δυνατότητες και τις ειδικές της ανάγκες, περιθωριοποιώντας την και στερώντας από αυτήν τη συμμετοχή στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ) Αιγίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα τον Αυτισμό, σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες) και ώρα 11π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» Αιγίου.

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).