Νίκος Καραθανασόπουλος: «Να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ με ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και στην Αιγιάλεια»

Την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ με ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και στην Αιγιάλεια, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά , τους αυτοαπασχολούμενους, τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων γύρω από το κόμμα πολύ περισσότερο που το 2019 είναι εκλογική χρονιά , τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαϊας , στην πολιτική σύσκεψη στο Αίγιο τη Κυριακή 2 Δεκέμβρη.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: “Η προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα ότι η έξοδος από τα μνημόνια και η καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει και αποκατάσταση των αδικιών, δήθεν καλύτερες μέρες για το λαό να πέσει στο κενό. Η πραγματικότητα είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται. Αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019 με 1 δις επιπλέον φόρους, καμία φορολογική ανακούφιση για τα λαϊκά στρώματα, περικοπές χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία, στους ΟΤΑ, των δαπανών για την ανεργία, μείωση των συντάξεων κατά 300 εκ ευρώ. Με απελευθέρωση των αγορών ιδιαίτερα σε ενέργεια και μεταφορές, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και δημιουργία αιματοβαμμένου πλεονάσματος 7 δις ευρώ”.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα είπε: “Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συμφωνεί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ)… Συμφωνούν στην υλοποίηση των σχεδιασμών και των στόχων της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων για παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας τους . Επίσης στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας με συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ με αποτέλεσμα την αύξηση των κινδύνων για εμπλοκή της σε ενδεχόμενο πόλεμο”.

Ειδικά για τις εκλογές στη Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση σημείωσε πως “θα αξιοποιηθούν, λόγω του χαρακτήρα τους, για συμμαχίες ανάμεσα στα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ…) με τον μανδύα των δήθεν ανεξάρτητων υποψήφιων Δημάρχων και Περιφερειαρχών για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής τους και μέσα από τους θεσμούς αυτούς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Κατσιφάρα στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ).

Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσουν και διάφορους «φίλους του λαού»,   καλοθελητές που προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στο σύστημα προσπαθώντας να προκαλέσουν σύγχυση στα λαϊκά στρώματα ψαρεύοντας σε θολά νερά με στόχο να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ”.

Γι αυτό κάλεσε την κ.ο, φίλους και οπαδούς του κόμματος, συνεργαζόμενους με τους κομμουνιστές μέσα στο κίνημα και γενικότερα να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη, να πλαισιώσουν και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ , της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Αιγιάλεια, στα Καλάβρυτα, στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παρέμβαση έκανε στη συνέχεια ο Τάκης Νύχτης, Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου που μεταξύ άλλων επισήμανε: “Γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και για τη συσπείρωση δυνάμεων, που έρχονται σε σύγκρουση με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Μια διαπίστωση μου στην σχεδόν 20χρονη συνεργασία μου με τις ταξικές δυνάμεις, μου δίνει τη δυνατότητα να απαντήσω σε συκοφαντικές ανοησίες για «κομμουνιστικό δάκτυλο και καπέλωμα», που σκοπό έχουν να χωρίσουν τους εργαζόμενους και να βγάλουν λάδι τα αφεντικά .

Οι κομμουνιστές, οι οπαδοί, οι φίλοι, οι συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ στην Αιγιάλεια όλα αυτά τα χρόνια ήταν παρόντες μέσα στους πολύμορφους αγώνες όχι μόνο για τα δικά τους προβλήματα, αλλά αλληλέγγυοι με τη φτωχομεσαία αγροτιά , τους άνεργους , τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες».

Κλείνοντας την παρέμβαση του ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων αυτών στα σωματεία της περιοχής και κάλεσε στις επερχόμενες εκλογές να ενισχυθούν δυνατά τα ψηφοδέλτια της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Αιγιάλειας και στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από την ΤΕ

Αχαϊας του ΚΚΕ