Αποκρουστική εικόνα στη συμβολή των οδών Στράτωνος και Κωστή Παλαμά στο Αίγιο

Σε μίνι σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η συμβολή των οδών Στράτωνος και Κωστή Παλαμά που ολοένα τα σκουπίδια αυξάνονται και βρίσκει κανείς ό,τι μπορεί να φανταστεί.

Ρούχα πεταμένα, καναπέδες, καρέκλες, κλαδιά, χαρτιά και σκουπίδια σε πρώτο πλάνο, στοιβαγμένα περισσότερο από δύο μήνες.

Το δυσάρεστο είναι ότι κάποιοι συμπολίτες ξεφορτώνουν από τα αυτοκίνητά τους διάφορα απορρίμματα που φέρνουν από τα σπίτια τους, αδιαφορώντας για την υγιεινή των συμπολιτών τους. Αρκεί που δεν τα πετάνε έξω από τη δική τους πόρτα!

Η κατάσταση στη συγκεκριμένη γειτονιά έχει παραγίνει και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, αλλά μάταια. Τα σκουπίδια τις περισσότερες φορές είναι πεταμένα έξω από τους κάδους και η εικόνα είναι αποκρουστική.

Απ’ ό,τι φαίνεται και στη φωτογραφία, η ανακύκλωση δεν υπάρχει καν στη σκέψη και στη λογική κάποιων, αφού ο κάδος ανακύκλωσης έχει ξεχειλίσει με μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα, ενώ οι τρεις κάδοι απορριμμάτων που βρίσκονται μισό μέτρο πιο κάτω είναι παντελώς άδειοι.

Δυστυχώς, κάποιοι συμπολίτες  αδυνατούν να φροντίσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και σε καμία περίπτωση δεν φταίνει μονίμως ο Δήμος για τέτοιες απαράδεκτες εικόνες. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να ενδιαφερθούμε ώστε το «Μεγάλο μας Σπίτι» ο Δήμος και οι γειτονιές να παραμένουν καθαρές και ανθρώπινες.

Ωστόσο καλό θα είναι το αρμόδιο τμήμα Καθαριότητας του Δήμου να μαζέψει  τα σκουπίδια που βρίσκονται πάνω από δίμηνο στο δρόμο και να πλύνει και να απολυμάνει το συγκεκριμένο σημείο.

Καθημερινά περνούν από το δρόμο αυτό μαθητές για τα Γυμνάσια και ενόψει και των γιορτινών ημερών ας φροντίσουν το σημείο να καθαριστεί.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ